در اول اکتبر سال 1958 ناسا تبدیل به یک سازمان صنعتی در زمینه هوافضا شد. در این مطلب مروری داریم به 10 دستاورد این سازمان که بسیار قابل توجه بوده و قدم مهمی را در عرصه فضایی و علمی برداشته است.
برنامه شاتل فضایی
در سال 1972 ناسا برنامه شاتل فضایی را آغاز کرد که تا سال 2011 ادامه داشت. در بین دوره سی ساله بین سالهای 1981 تا 2011 ناسا توانست بیش از 300 فضانورد را به مدار پایینی زمین بفرستد.
آپولو 11
اتحاد جماهیر شوروی اولین کشوری بود که توانست انسان را (یوری گاگارین) به فضا بفرستد و ناسا اولین انسان را ( نیل آرمسترانگ) به کره ماه فرستاد و مسابقه فضایی بین دو کشور را در تاریخ 20 جولای 1969 برنده شد.
کاسینی
ماموریت کاسینی از سال 1997 توسط ناسا با همکاری سازمان فضایی اروپا (ESA) و سازمان فضایی ایتالیا (ASI) برای مطالعه زحل انجام شد. این ماموریت قرار است در سال 2017 به پایان برسد. در طی این مدت عکس های زیبایی از این غول گازی توسط کاوشگر کاسینی به زمین ارسال شده است که اطلاعات ارزشمندی را درباره زحل و قمرش تیتان به ما داده است.
جونو
ناسا امیدوار است آنچه کاسینی برای زحل انجام داد را جونو برای مشتری انجام دهد. در چهارم جولای 2016 کاوشگر جونو توانست وارد مدار مشتری شود. با نزدیک شدن این کاوشگر به سیاره مشتری میتوان اطلاعات جدید و ارزشمندی را درباره بزرگترین سیاره منظومه شمسی و قمرش بدست آورد.
افق های تازه
سیاره پلوتو دورترین سیاره در منظومه شمسی است و اطلاعات از آن همیشه به عنوان یک راز باقی مانده است. کاوشگر افق های تازه دز 19 ژانویه 2006 پرتاب شد و در سال 2015 به مدت شش ماه به نزدیکی پلوتو رسید و عکس ها و اطلاعات ارزشمندی را مخابره کرد. این کاوشگر قرار است پس از این وارد کمربند یخی کویپر شود.
تصویر سطح سیاره پلوتو که از کاوشگر افق های تازه ارسال شده است
تلسکوپ فضایی هابل
تلسکوپ فضایی هابل با همکاری ناسا و سازمان فضایی اروپا ساخته شد. این تلسکوپ که در مدار پایینی زمین گردش میکند از سال 1990 تصاویر خیره کننده و بی سابقه ای را از اعماق فضا گرفته است.
تصویر گرفته شده تلسکوپ هابل از خوشه کهکشانی WESTERLAND
وویجر
با اینکه رسیدن کاوشگر افق های تازه 9 سال طول کشید اما این جلوی جاه طلبی های ناسا را نمیگیرد. کاوشگر وویجر به منظور خارج شدن از منظومه شمسی در سال 1977 پرتاب شد. این کاوشگر حامل اطلاعاتی از دانش بشری و موقعیت زمین است که روی صفحه ای از جنس طلا حک شده است. همچنین دارای ابزارهایی است که بتواند در مسیر خود اطلاعاتی نیز به زمین ارسال کند. وویجر 1 در سال 2012 از منظومه شمسی خارج شد و به فضای بین ستاره ای رسید. وویجر 1 اولین سازه دست بشر است که توانسته از منظومه شمسی خارج شود.
ماموریت کپلر
کپلر نوعی تلسکوپ است که در مارس سال 2009 پرتاب شد و در مدار خورشید قرار گرفت تا بتواند با رصد آسمان، سیاره های خارج از منظومه شمسی را که میتوانند میزبان حیات باشند شناسایی کند. این سیاره ها می بایست سنگی (مثل زمین) و هم اندازه زمین باشند و فاصله آنها از ستاره شان به اندازه ای باشد که در سطح آنها آب مایع جریان داشته باشد. تا حالا کپلر توانسته بیش از 4700 سیاره را شناسایی کند که از این میان 2330 سیاره با این شرایط همخوانی دارند.
کاوشگر کنجکاوی
سیاره های مشتری، زحل،عطارد و پلوتو دارای کاوشگرهایی هستند که به دور آنها میچرخند. اما سیاره مریخ دارای رباتی است که روی سطح آن مشغول جمع آوری اطلاعات است. در سال 2012 نشستن کاوشگر کنجکاوی روی سطح مریخ همه را شگفت زده کرد. هم اکنون با بدست آوردن اطلاعات از این سیاره میتوان شرایط را برای فرستادن و زندگی افراد روی مریخ را فراهم کرد.
سلفی کاوشگر کنجکاوی
ایستگاه فضایی بین المللی
ایستگاه فضایی بین المللی یکی دیگر از دستاوردهای مشارکتی ناسا است که با همراهی سازمان های فضایی روسیه، ژاپن،اروپا و کانادا ساخته شده است. این ایستگاه در مدار پایینی زمین گردش میکند. این ایستگاه به فضانوردان اجازه میدهد که برای مدتی در آنجا اقامت کنند و با به اشتراک گذاری تجربیات خود آماده انجام ماموریت های فضایی شوند. همچنین میتوانند از آنجا شرایط زمین را بررسی کنند.